Peršokti prie turinio

Toggle shoutbox Diskusijos

@  Mantiel : (06 October 2019 - 04:50 PM) www.SBLG.us.lt, forumo startas jau šiandien 18:30 lauksime visų!!! Tai pat jūsų laukia dėmesio verti rinkimai/atrankos!!
@  Mantiel : (06 October 2019 - 04:50 PM) www.SBLG.us.lt, forumo startas jau šiandien 18:30 lauksime visų!!! Tai pat jūsų laukia dėmesio verti rinkimai/atrankos!!
@  Mantiel : (05 October 2019 - 10:22 AM) www.SBLG.us.lt, forumo startas 10-06 18:30 lauksime visų!!!
@  Mantiel : (05 October 2019 - 10:21 AM) www.SBLG.us.lt, forumo startas 10-06 18:30 lauksime visų!!!
@  Mantiel : (05 October 2019 - 10:21 AM) www.SBLG.us.lt, forumo startas 10-06 18:30 lauksime visų!!!
@  Zeb0w : (25 September 2019 - 08:52 AM) sveiki
@  Karolizas : (26 August 2019 - 12:24 PM) Esat nueikit i i mano postą
@  DiEvil : (25 August 2019 - 12:13 AM) Kaip suprantu, cia nei gyvos dvasios :D
@  DiEvil : (19 August 2019 - 12:15 PM) Ieskomas zmogus nusimanantis apie cs 1,6 serverius. Taipogi gal yra norinciu prisijungti prie komandos.. Palaciau i PM
@  r y a n a s. : (19 August 2019 - 08:51 AM) Yoo, sveiki
@  #Kenichi : (12 August 2019 - 10:12 AM) Kaip viskas pasikeitė po tiek laiko :D
@  Jessy_Torreto : (21 December 2018 - 11:22 PM) cs.fresko-chata.lt public 89.40.3.123:27015 užsukit
@  123 : (21 December 2018 - 12:14 PM) Sveiki, norime pranešti, kad Country-Life.lt forumas startavo, bei laukia taves!   - Renkamas direktorių prižiūrėtojas!   - Nori tapti žinomu, bei įgauti patirties tam tikrame poste? Aš jums siūlau prisijungti ir išbandyti save.   - Per diena surenkame ~35 žaidėjus ONLINE forume!  - Serverio startas jau sausį!   Projekto Informacija:  Forumas: www.Country-Life.lt✔️
@  123 : (21 December 2018 - 12:13 PM) Sveiki, norime pranešti, kad Country-Life.lt forumas startavo, bei laukia taves!   - Renkamas direktorių prižiūrėtojas!   - Nori tapti žinomu, bei įgauti patirties tam tikrame poste? Aš jums siūlau prisijungti ir išbandyti save.   - Per diena surenkame ~35 žaidėjus ONLINE forume!  - Serverio startas jau sausį!   Projekto Informacija:  Forumas: www.Country-Life.lt✔️
@  #Kenichi : (21 December 2018 - 11:36 AM) Reklamuoti šaukykloje griežtai draudžiama! Gausite ban'a 7 dienom.
@  Artur_Andrej : (11 November 2018 - 09:17 PM) Sveiki
@  #Kenichi : (10 November 2018 - 11:12 AM) https://discord.gg/F5H9twa
@  GGustaz : (03 November 2018 - 12:06 AM) Su kokia programa reikia daryti mapp darbus?
@  Aivarinis : (28 October 2018 - 12:39 PM) ������Malonu matyti, jog jūsų daugėja, bei į forumą matome vis naujesnių veidų, dėkojame jums jog padedate mums plėstis������  - Atėjo toji diena, kokios laukia didelė dauguma, pranešu pirmasias atrankas į mūsų komanda! ������  - Nori tapti žinomu, bei įgauti patirties moderavime? Aš jums siūlau prisijungti ir ižbandyti save. ������  Daugiau info forume: http://nlg.lt/index.....php…  Forumas: www.nlg.lt✔️ Sa:mp adresas: samp.nlg.lt✔️ TeamSpeak: ts.nlg.lt✔️

Nuotrauka

HTML + CSS per 30 dienų | #5diena - heading žymės

• Please log in to reply
1 atsakymų į šią temą

#1 ATSIJUNGĘS   #BenasK

#BenasK

Narių medaliai

23 March 2017 - 03:59 PM

Sveiki, šiandien pasistengiau anksčiau padaryti pamoką :)

Šiandienos pamoka bus trumpa, nagrinėsime heading elementus. Pamokos pradžioje įklijuoju naują kodą (dabar dirbsime su juo):

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta charset="UTF-8" />
    <title>Pirmoji svetainë</title>
  </head>
  <body>
  </body>
</html>

Kaip ir žinome, heading elementai yra naudojami tik tarp <body> žymių, bei juose yra talpinamas tekstas.Taip pat, heading elementai turi 6 lygius, kurių kiekvienas yra didesnis ar mažesnis, o didžiausias yra 1 lygis, mažiausias 6 lygis. Dabar tarp <body> žymių įterpkime 1 lygio heading tekstą "Čia mano antraštė" Kodas:

<body>
  <h1>Čia mano antraštė</h1>
</body>

Svarbiausias dalykas apie heading elementus, tai suprasti kada kurį reikia naudoti. Paprasčiausias paaiškinimas: pagal įrašo svarbumą. Pavyzdžiui, turbūt daugelis žinote ką reiškia SEO (Search Engines Optimization (liet. Paieškos Variklių Optimizacija)), tai lengviausia nustatyti heading lygį pagal tai. T.y. jei apie tą straipsnį apibendrintai galėtumėte parašyti į paiešką (pvz. Google) tik vieną dalyką, tai ir turėtų būti Jūsų puslapio antraštė.

Aš savo svetainėje norėsiu kelti karščiausias naujienas, tad antraštė bus "Karščiausios naujienos". Tad pakeiskime tekstą tarp <h1> į savo norimą antraštę. Ir aišku, pridėkime vieną naujienų puslapio paragrafą. Kodas: 

<body>
  <h1>Karščiausios naujienos</h1>
  <p>Lorem ipsum</p>
</body>

O dabar pridėkime pirmo straipsnio antraštę. Jos lygis galėtų būti 2-3, tačiau aš pasirinksiu 2. Ir taip pat pridėkime vieną paragrafą:

<h1>Karščiausios naujienos</h1>
  <p>Lorem ipsum</p>
<h2>Naujienos antraštė</h2>
  <p>Lorem ipsum</p>

Ir pridėkime <h2> įrašui mini aprašymą 3 lygio:

<h2>Naujienos antraštė</h2>
  <p>Lorem ipsum</p>
<h3>Mini aprašymas lorem ipsum<h3>

Daugiausiai naudojami yra h1, h2, h3 ir h4, tačiau tikrai galite mėginti pritaikyti ir h5 ar h6 lygius.

Taigi, šią pamoką išmokome:

• Kada pritaikyti kokį heading lygį;
  • Labiau išmanome heading elementą ir jo lygius.

---

Moderatorių prašau temos nerakinti. Jei kyla klausimų, neaiškumų - susisiekite su manimi šioje temoje arba skype: living.indream1

Tikiuosi, kad Jums patiko ir laukiate kitos dienos pamokos!  :)

Šį pranešimą redagavo #BenasK: 23 March 2017 - 04:09 PM

• 1

#2 ATSIJUNGĘS   akitaa

akitaa

03 October 2019 - 10:35 AM

Thanks for the lesson.

• 0

0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)